Je wordt een hele dag ondergedompeld in een specifiek bad van de keramiekgeheimen. We proberen je zo intens mogelijk te laten proeven. Maar alles blijft chill, want keramieken is ook onthaasten en ontmoeten.


MASTERCLASS GIETMAL (eendelige vorm met deksel)

 

Wie ervaring heeft met het maken van een eendelige gietmal, kan tijdens deze masterclass een stapje verdergaan.

We bouwen verder op een eendelige gietmal van een moedervorm die je thuis reeds hebt voorbereid (instructies van afmetingen en dergelijke ontvang je na je inschrijving). Tijdens deze dag maken we de gietmal hiervan en de mal voor het deksel. Als eindresultaat heb je 5 verschillende gietmal-onderdelen, waarmee je thuis (of in het open atelier) aan de slag kan.

 

 

Deze masterclass gaat door op 

 

Zaterdag 27/02 van 9.30u tot 17.00u AFGELAST

 

Prijs  : 175€ CORONA : BETAAL ENKEL 20€ VOORSCHOT BIJ JE INSCHRIJVING  (zie * onderaan deze pagina)

Deze prijs is all-in (materiaal)

Beperkt aantal plaatsen (min. 4 max 6 personen)

 

 

 

MASTERCLASS GIERTVORM + DEKSEL 27/02 VOORSCHOT 20€ van

175,00 €

  • Uitverkocht

TURBO-DAG eendelige plaasteren gietmal maken van je eigen ontwerp (theetas of kommetje)

 

Het werken met plaasteren gietmallen om een keramieken bord, vaas, kom te produceren, is niet zo (goed) gekend bij het grotere publiek.

Nieuwsgierig ?

Op deze TURBODAG kan je eens proeven of dit een techniek is die jou ligt, kom je te weten hoe dit proces van A tot Z verloopt én je maakt een gietmal (in plaaster) van je zelf ontworpen kommetje, kopje,...

 

Met deze zelfgemaakte gietmal kan je nadien  komen afgieten en/of glazuren in het atelier. (zie beurtenkaart)

 

Bekijk hier even wat meer informatie met foto's over deze techniek

 

Wie het werk van onze lesgever keramiek, ilona van den bergh, kent, weet dat zij hoofdzakelijk met plaasteren mallen werkt. Het grote voordeel van deze techniek tov draaien is dat je een ontwerp kan maken dat afwijkt van ronde vormen en dat je makkelijk een hele reeks identieke vormen kan maken, want je mal kan immers ongeveer 50 keer opnieuw worden gebruikt.

Bovendien heb je geen dure draaischijf nodig en is het toegankelijker voor iedereen.

De foto's 2 en5 tem 8 in de galerij zin resultaten van de cursisten (zonder enige keramiekervaring).

 

Deze TURBO-DAG gaat door op

 

nog niet ingepland voor 2021

 

Prijs  : 95€    (Deze prijs is inclusief :  materiaal voor het maken van de plaasteren mal.)

 

VOOR ALLE DUIDELIJKHEID : Je gaat op die dag enkel naar huis met de plaasteren gietmal, niet met een afgewerkt product !  Gieten kan je op de gietsessies (zaterdagen)

  

TURBODAG MAL

95,00 €


  

BETALINGEN : 

Je kan je deelname aan een workshop/cursus/lessenreeks/... enkel via deze website reserveren. Betaling van het volledige bedrag gebeurt dus onmiddellijk.

 

ANNULATIE:

In geval de cursus niet kan doorgaan wegens te weinig inschrijvingen of overmacht, krijg je het lesgeld volledig teruggestort. 

 

Terugbetalingen van het lesgeld bij annulatie van de cursist  worden enkel uitgevoerd indien er een nieuwe cursist gevonden wordt vóór aanvang van de cursus. (minus een administratieve kost van 20€)

 

*CORONA :Omdat de tijden nog zo onzeker zijn, vragen we je om bij je inschrijving enkel een VOORSCHOT VAN 20€ te betalen (als engagement). 

Kan de les niet doorgaan, dan wordt dit voorschot terugbetaald.

In het andere geval dient het saldo minimum 2 weken op voorhand te worden betaald, of op het moment dat je eerder al een mail van ons ontvangt.

Betaal je het saldo niet tijdig, dan gaat jouw plekje naar iemand die op de lange lange reservelijst staat. Jouw 20€ wordt dan niet terugbetaald.