Wil je écht meer weten van keramiek, dan is een lessenreeks ideaal voor je. De focus ligt op het leren werken met mallen en gietklei (specialiteit van ons atelier), maar ook andere technieken komen aan bod. In 10 lessen onder individuele begeleiding.

 


10-delige lessenreeks : (GIETMAL + ANDERE TECHNIEKEN)

 

Wil je graag een eigen servies maken, dan is deze lessenreeks een ideale start ! 

 

Wie het werk van onze lesgever keramiek, ilona van den bergh, kent, weet dat zij hoofdzakelijk met plaasteren mallen werkt. Een techniek die niet bij het grote publiek gekend is. Het grote voordeel van deze techniek tov draaien is dat je een ontwerp kan maken dat afwijkt van ronde vormen en dat je makkelijk een hele reeks identieke vormen kan maken, want je mal kan immers ongeveer 50 keer opnieuw worden gebruikt. Bovendien heb je geen dure draaischijf nodig en is het toegankelijker voor iedereen.

Deze cursus werd reeds eerder door haar gegeven en bracht zeer verrassende en geslaagde resultaten voort (kommetjes, kopjes, theetassen, tapasschaaltjes, borden,...) De foto's van het werk van de cursisten (zonder enige keramiekervaring) spreken voor zich.

 

informatie over het hele proces van ontwerp tot eindproduct met een plaasteren gietmal vind je hier.

 

Wat mag je verwachten :  uitleg over het werken met mallen en het ontwerp van de vorm, je eigen ontwerp maken en starten met het maken van de moedervorm, mal van eigen vorm maken en uitleg over gietklei, gieten van de eigen mal en werken met verschillende soorten gietklei

Onder individuele begeleiding en in een kleine groep start je de productie van je servies. Je leert de techniek helemaal te beheersen zodat je nadien volledig zelfstandig aan de slag kan).

Tussentijds leer je ook andere technieken aan , zoals opbouwen, drukmal,....zodat je al je tijd nuttig kan besteden en van alles kan proeven.

 

Er wordt GEEN DRAAILES gegeven.

 

Geen ervaring vereist, wel enige gulzigheid om je in de klei vast te bijten.

 

Deze workshop bestaat uit 10 lesavonden op

 

woensdagavonden van 19.00u tot 21.30u  VOLZET

op 30 september, 7 - 14 - 21 oktober, 11 - 18 - 25 november, 2 - 9 - 16 december  

 

donderdagavonden van 19u tot 21.30u   VOLZET

op 1 - 8 - 15 - 22 oktober en 12 - 19 - 26 november en 3 - 10 - 17 december.

 

 

 

Prijs  : 315€

Deze prijs is inclusief :  materiaal voor het maken van de mallen, 1 emmer gietklei of 1 pak boetseerklei per persoon, glazuur en bakken (1 glazuurbak = gevulde oven per persoon, extra stukken worden apart afgerekend) ,

 

Gemiste lessen worden niet terugbetaald.

 

max. 8 personen. 

 

VOLZET ? en toch geïnteresseerd ? Zet je op de RESERVELIJST. Indien er iemand wegvalt, contacteren we je.

 

Indien mogelijk en bij voldoende interesse, richten we deze lessenreeks ook op vrijdagnamiddagen in. Schrijf je in bij interesse. Vanaf 4 inschrijvingen gaat deze vrijdagreeks door.

  

10-delige cursus technieken

315,00 €

  • Uitverkocht

BETALINGEN : 

Je kan je deelname aan een workshop/cursus/lessenreeks/... enkel via deze website reserveren. Betaling van het volledige bedrag gebeurt dus onmiddellijk.

 

ANNULATIE:

In geval de cursus niet kan doorgaan wegens te weinig inschrijvingen of overmacht, krijg je het lesgeld volledig teruggestort. 

 

Terugbetalingen van het lesgeld bij annulatie van de cursist  worden enkel uitgevoerd indien er een nieuwe cursist gevonden wordt vóór aanvang van de cursus. (minus een administratieve kost van 20€)