- W E   R I S E   B Y   L I F T I N G   O T H E R S -

 

1° S U M U S is de vervoeging, eerste persoon meervoud, van het Latijnse werkwoord esse (zijn) --> wij zijn --> WE ARE

2° S U M U S --> SUM  US --> THE SUM OF US

1° + 2° : S U M U S - WE ARE THE SUM OF US

 

Het geheel is immers meer dan de som van de delen. 

 

Het woord SUMUS is bovendien ook een palindroom (Een palindroom is een woord of tekst dat als je dat van voor naar en van achter naar voor leest precies hetzelfde is), wat grafisch een sterk beeld oplevert. Daar houden wij van.

 

Waar wij voor staan en gaan ?

 

verlangzamen.

langzaam aan

verlangen naar

jij en wij tezamen

tot in de kern

handen 

raken

plezier

beleven

vriendschap

voelen

lachen

omarmen

ruimte

ademen

ont-moeten

 

Ilona, Jo, René, Irene 

 

 

 

 

ontwerp en foto's website : ©ilonavandenbergh


 

MEER INFORMATIE OVER DE KERAMIEK-WORKSHOPS.

 

De handen uit de mouwen, je vingers in de klei, je hoofd helemaal leeg. Tijdens deze workshops zal je zowel van het creatiemoment als van het resultaat kunnen genieten. 

In een kleine groep en in een rustige, ongedwongen omgeving, begeleidt ilona van den bergh iedereen op een persoonlijke en intensieve manier. 

 

Voor wie eens van klei wil 'proeven' en een leuke ervaring wilt opdoen zijn er de verschillende W O R KS H O P S. Je leert een eenvoudige techniek waarmee je zelf aan de slag gaat. Kommen of schalen, porselein of steengoed, organisch of wat strakker : aan jou de keuze uit het brede aanbod van basistechnieken.

 

Je kan van de ene workshops naar de andere hoppen en zo kom je tot een totaalopleiding van verschillende basistechnieken. (in totaal zijn er een viertal varianten en ook nog 2 varianten porselein) Het aanbod zal regelmatig hernieuwd worden.

 

Voor AL deze workshops heb je geen ervaring nodig.

 

Voor degenen die het helemaal te pakken hebben organiseren we  V R I J   A T E L I E R. : het atelier wordt beschikbaar gesteld. Je beslist zelf aan welk project je wil werken met de techniek die je reeds (min of meer) beheerst. Ilona geeft raad en uitleg tijdens het hele proces van idee tot en met glazuren. Hier worden echter geen nieuwe technieken aangeleerd. Daarvoor zijn er de workshops.

 

Is de workshop volzet ? : laat je op de wachtlijst zetten door een mail te sturen naar info@sumus.be. Misschien komt er onverwacht toch nog iets vrij...en anders ben je bij de eersten die de agenda voor de volgende workshops te zien krijgt.

 

Nota : er worden geen draaicursussen gegeven.

 

Enkele reacties van de cursisten op de workshops van ilona : 

 

Ik heb echt een mooie tijd meegemaakt, zoveel lieve en plezierige dames leren kennen en vooral veel gelachen. Het was een geweldige toffe cursus, op een plezante manier en met veel kennis gegeven. Zoals iedereen zal ik ook de donderdagavondjes missen.Mijn handen kriebelen om te beginnen.

Ilona, het was fantastisch en zeer leerrijk. Hartelijk dank." Rita

 

Dit is gewoonweg FANTASTISCH Ilona en onder de indruk dat zelfs stuntelig geklungel en bruut geweld (ik spreek hier voor mezelf ;-) nog kan leiden tot iets dat AARDIG begint te lijken op èchte KERAMIEK en géén POTTENBAKKERIJ.

Supertof dat je nog zo'n mooie foto's hebt gemaakt.

JIJ bent een GEWELDIG voorbeeld en een BIJZONDER getalenteerde workshop instructeur: geduldig, oplossingsgericht, ondersteunend, pro-actief, gul en zeer inspirerend.

Je hebt ons - tussen het lachen door - helemaal ZEN gemaakt en we plannen al volop om al wat we geleerd hebben in bescheiden stapjes verder te zetten.

Even enthousiast over de toffe groep. Zo "goddelijk" en ieder met zijn eigen ervaring en stijl. Heel boeiend!

TOF TOF TOF

REUZE BEDANKT voor deze wonderlijke ervaring. Katrijn